Obaveštenje

Obaveštavamo Vas da smo zbog vanrednog stanja prinuđeni da odložimo Godišnji sastanak udruženja, kao i Skupštinu, koje smo planirali za početak maja meseca. Po okončanju vanrednog stanja, u roku od mesec dana ćemo zakazati Skupštinu.

Kao što verovatno već znate, oboleli od Gošeove bolesti spadaju u rizičnu grupu od oboljevanja od novog korona virusa COVID-19. Stoga je potrebno da se svi posebno čuvamo i izbegavamo kontakte. U slučaju da neko oboli, od Ministarstva zdravlja smo obavešteni da je preporuka da naši oboleli obavezno idu odmah u bolnicu, a ne u privremene bolnice.

Ono što je dobra vest je da nema podataka da su ljudi koji žive sa Gošeovom bolešću u drugim zemljama, zaraženi ovim novim virusom. Nadamo se da će tako ostati kod nas.

Preporuka lekara iz Evropske radne grupe za Gošeovu bolest je da se nastavi sa primenom terapije, ali da je bolje i prekinuti na neko vreme nego rizikovati da budemo zaraženi koronom. U ovom trenutku moramo da slušamo preporuke naših lekara.

Uprkos ovim teškim uslovima, nastavili smo da se obraćamo Ministarstvu zdravlja i RFZO sa ciljem unapređenja našeg položaja, kao i da sprovodimo aktivnosti prema planu koji je upravni odbor napravio na sastanku 30.11.2019.g

Nadam se da ćemo se uskoro svi ponovo videti na nekom lepom mestu.

Ostanite dobro i čuvajte sebe i svoje.

Srdačan pozdrav,

Biljana Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *